Mat med Smak

Mat med Smak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Vi lager mat av høy kvalitet. Målsetningen er å servere barna Norges beste barnehagemat. Dette er noe vi jobber med hver dag, som utvikles og integreres i det pedagogiske arbeidet.

Måltid som arena for læring og utvikling

Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet kan man snakke om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, noe som bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat. Rammeplanen viser også til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler en grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse. Måltidene er også en arena for utvikling av sosial kompetanse. Inkluderende fellesskap rundt matbordet er en av flere veier mot danning og barnet som en verdensmedborger. Vi bygger vårt mattilbud på næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse.

Fullkost

Eltonåsen barnehage er en fullkostbarnehage. Dette innebærer at barna får servert tre måltider om dagen; frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Frokost består i hovedsak av brød med diverse pålegg og frukt/grønt, eller havregryn/ grøt. Det serveres varmlunsj minimum to dager i uka, som vi får levert fra barnehagematen.no. Til ettermiddagsmat serveres det knekkebrød med diverse pålegg og frukt, og til barnas bursdag serveres det hjemmelagede smoothies. Fullkost i barnehagen koster 480,- i måneden.